Stad Herentals doet mee met Earth Hour
Het stadsbestuur doet mee met de klimaatactie Earth Hour. Deze internationale actie vraagt burgers en overheden om gedurende 1 uur de verlichting te doven. De actie vindt plaats op zaterdag 31 maart tussen 20.30 en 21.30 uur. In 2011 steunden 324 Belgische gemeenten deze actie en meer dan 100 landen deden mee aan Earth Hour. Het stadsbestuur dooft haar monumentverlichting van vrijdag 30 maart tot maandag 2 april.

Rioleringswerkzaamheden op Herenthoutseweg
Op 15 en 16 maart voeren de uitvoeringsdiensten van de stad een rioolaansluiting uit op de Herenthoutseweg tussen de Molenvest en de Sint-Jansstraat. De straat is hierdoor afgesloten voor het doorgaand verkeer. Er is een omleiding via de Molenvest en de Gildelaan.

Rode Kruis verkoopt stickers
De veertiendaagse van het Rode Kruis loopt van donderdag 26 april tot donderdag 10 mei. Traditioneel zullen de medewerkers van het Rode Kruis stickers verkopen op verschillende kruispunten in Herentals, in de winkelstraten, aan grootwarenhuizen en op de vrijdag- en zondagmarkt. Tijdens de veertiendaagse hangt het stadsbestuur Rode Kruisvlaggen aan alle vlaggenmasten op de Grote Markt.

Stadsobservaties
De Stedelijke Academie voor Beeldende Kunst neemt deel aan de Week van de Amateurkunsten met de tentoonstelling Stadsobservaties. De leerlingen schilderkunst, tekenkunst en vrije grafiek vonden inspiratie in hun thuisstad en koppelden hun werken aan een specifieke plek in Herentals. De tentoonstelling vindt plaats in de voormalige rijksschool De Burcht (Burchtstraat 5) en is open op zaterdag 28 april, zondag 29 april, zaterdag 5 mei en zondag 6 mei, telkens van 11 tot 18 uur.

Harmonieorkest Sint-Jozefscollege bestaat vijftig jaar
Op zaterdag 22 september viert het Harmonieorkest Sint-Jozefscollege zijn vijftigjarig bestaan met een taptoe door Herentals. Het stadsbestuur ontvangt de leden om 17.30 uur in de Lakenhal en biedt hen een receptie aan.

Veeprijskamp 2012
Op pinkstermaandag 28 mei organiseert de stad Herentals samen met de Landelijke Raad de jaarlijkse veeprijskamp op het multifunctionele terrein aan de Herenthoutseweg. Op het programma staan wedstrijden met paarden, schapen, geiten, ezels en rundvee. Naar goede gewoonte is er ook veel randanimatie. Er is een markt met hoeveproducten, er zijn demonstraties en ook de Kleindiervereniging Midden-Nederland zal weer van de partij zijn.

Herentalse linedancers jumeleren met IJsselstein
Het jumelagecomité organiseert op vrijdag 11 mei een uitwisseling tussen een Herentalse en een IJsselsteinse linedancegroep in IJsselsein. De stad zorgt voor het vervoer van de dansers.

Reis naar Cosne-sur-Loire (FR)
Van vrijdag 6 juli tot maandag 9 juli trekken veertig Herentalsenaren naar onze zusterstad Cosne-sur-Loire in Frankrijk. Daar verblijven ze in gastgezinnen. Het stadsbestuur zorgt voor het busvervoer.
Wilt u deelnemen aan deze boeiende reis, dan kunt u zich inschrijven bij de dienst toerisme.


Jumelagefietstochten naar IJsselstein, Alpen en Cosne-sur-Loire
De sportclub Lierse BCR organiseert dit jaar drie jumelagefietstochten naar de zustersteden: op zaterdag 28 april maken veertig enthousiaste deelnemers een rit van 300 kilometer naar IJsselstein, op zaterdag 12 mei vertrekt de groep voor een rit van 400 kilometer naar Alpen en van woensdag 4 tot zaterdag 7 juli staat een rit van 1.200 km naar Cosne-sur-Loire op het programma. De sporthal in Morkhoven doet telkens dienst als vertrek- en aankomstplaats. Het stadsbestuur stelt de inkomhal, kleedkamers en douches van de sporthal ter beschikking van de renners.